Proteinele de origine vegetală și animală sunt principalele componente din hrana noastră. Printre ingredientele alimentare proteinele reprezintă unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere, întrucât acestea au valoare și nutritivă, și funcțională.
Noi propunem clienților noștri proteine de origine vegetală și animală, dar și proteine din lapte, pentru folosirea acestora în diferite ramuri ale industriei alimentare.
Denumire |
Proprietăți |
Domeniu de aplicare |
Gluten de grâu |
Se folosește pentru a îmbunătăți calitatea făinii. Contribuie la obținerea unei făini cu un nivel predeterminat de gluten umed de calitate înaltă (IDG). |
Producerea făinii Produse de panificație |
Proteine din mazăre |
Creșterea cantității de proteine în produsul finit Proprietăți excelente de reținere a umezelii, îmbunătățirea structurii produsului |
Industria produselor lactate Produse din carne, pește, produse vegetale, de exemplu, maioneză etc. |
Fibre de mazăre solubile NUTRIOSE |
Prebiotic, înlocuiește parțial zahărul/grăsimile, îmbogățește produsul cu fibre
|
Produse din carne, lactate, produse de panificație |
Fibre de mazăre insolubile PEA FIBRE |
La prelucrarea cărnii, posedă proprietăți de reținere a umezelii, gelifiere și emulsifiere
|
Produse din carne, lactate, brânzeturi |
Cazeinat de sodiu |
Cazeina este principala componentă proteică din lapte, care există sub formă de micelii minuscule (globule). La adăugarea de calciu, potasiu și sodiu în cazeină, este obținut cazeinatul. De regulă cazeinatul conține peste 90% proteine. Cazeinatul de sodiu este destinat pentru a înlocui carnea crudă, laptele praf, proteinele vegetale și pentru a face mai consistentă structura produselor finite. Avantaje: |
Se folosește în industria produselor lactate, a cărnii, a produselor de patiserie, precum și la prepararea suplimentelor proteice pentru sportivi. |
Cazeinat de calciu |
Se folosește în industria produselor lactate, ca adaos stabilizant și emulsifiant pentru produsele acidolactice, smântână, înghețată, frișcă vegetală, pentru creșterea volumului de produs finit la producerea de brânză și cașcaval, ca structurant la producerea brânzeturilor topite. |
Produse de panificație, patiserie, brânză tare și topită, produse lactate, concentrate alimentare și medicamentoase, băuturi și produse dietetice, înghețată și frișcă bătută.
|
Gelatină |
Gelatina este un biopolimer natural. Ca aditiv alimentar aceasta este marcată prin E441. La baza gelatinei se află colagenul. Gelatina are în componența sa: amidon, proteine, grăsimi, carbohidrați, micro- și macroelemente, vitamina PP, 18 aminoacizi. Aceasta este o proteină animală de înaltă calitate, îmbogățită cu aminoacizi esențiali pentru om, vitamine și microelemente. Proprietățile tehnologice ale gelatinei:
|
Se folosește în industria lactatelor, cărnii, produselor de patiserie. |
Praf de ou |
Se folosește în produsele de patiserie, produsele de panificație, la producerea maionezelor. | |
Albuș de ou |
Se folosește în produsele de patiserie, produsele de panificație. |
Contactați-ne pentru informații suplimentare.