Proteinele

Proteinele

Proteinele de origine vegetală și animală sunt principalele componente din hrana noastră. Printre ingredientele alimentare proteinele reprezintă unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere, întrucât acestea au valoare și nutritivă, și funcțională.

Noi propunem clienților noștri proteine de origine vegetală și animală, dar și proteine din lapte, pentru folosirea acestora în diferite ramuri ale industriei alimentare.

 

Denumire

Proprietăți
Avantajele folosirii

Domeniu de aplicare

Gluten de grâu
VITEN

Se folosește pentru a îmbunătăți calitatea făinii. Contribuie la obținerea unei făini cu un nivel predeterminat de gluten umed de calitate înaltă (IDG). 
Crește capacitatea de reținere a gazelor, îmbunătățește stabilitatea dimensională, crește volumul producției obținute și termenul de păstrare a produselor finite.

Producerea făinii

Produse de panificație

Proteine din mazăre
NUTRALYS

Creșterea cantității de proteine în produsul finit

Proprietăți excelente de reținere a umezelii, îmbunătățirea structurii produsului

Industria produselor lactate

Produse din carne, pește, produse vegetale, de exemplu, maioneză etc.  

Fibre de mazăre solubile NUTRIOSE

Prebiotic, înlocuiește parțial zahărul/grăsimile, îmbogățește produsul cu fibre

 

Produse din carne, lactate, produse de panificație

Fibre de mazăre insolubile PEA FIBRE

La prelucrarea cărnii, posedă proprietăți de reținere a umezelii, gelifiere și emulsifiere

 

Produse din carne, lactate, brânzeturi

Cazeinat de sodiu
LACTONAT EN 

Cazeina este principala componentă proteică din lapte, care există sub formă de micelii minuscule (globule). La adăugarea de calciu, potasiu și sodiu în cazeină, este obținut cazeinatul. De regulă cazeinatul conține peste 90% proteine.

Cazeinatul de sodiu este destinat pentru a înlocui carnea crudă, laptele praf, proteinele vegetale și pentru a face mai consistentă structura produselor finite.

Avantaje:
– reducerea costului produselor finite 
– îmbunătățirea consistenței, suculenței și aspectului comercial, a proprietăților nutritive; 
– stabilizarea emulsiei din carne;
– conferirea unor proprietăți de emulsifiere și gelifiere, îmbunătățirea vâscozității; 
– îmbogățirea produselor cu aminoacizi organici.

Se folosește în industria produselor lactate, a cărnii, a produselor de patiserie, precum și la prepararea suplimentelor proteice pentru sportivi.

Cazeinat de calciu
LACTONAT EC

Se folosește în industria produselor lactate, ca adaos stabilizant și emulsifiant pentru produsele acidolactice, smântână, înghețată, frișcă vegetală, pentru creșterea volumului de produs finit la producerea de brânză și cașcaval, ca structurant la producerea brânzeturilor topite.
O bună valoare nutritivă, înlocuiește concentratul de proteine din zer, coeficient înalt de eficacitate a proteinelor de 2,5, îmbunătățește structura produselor, emulsionează și stabilizează grăsimile.

Produse de panificație, patiserie, brânză tare și topită, produse lactate, concentrate alimentare și medicamentoase, băuturi și produse dietetice, înghețată și frișcă bătută.

 

Gelatină

 Gelatina este un biopolimer natural. Ca aditiv alimentar aceasta este marcată prin E441. La baza gelatinei se află colagenul. Gelatina are în componența sa: amidon, proteine, grăsimi, carbohidrați, micro- și macroelemente, vitamina PP, 18 aminoacizi.

Aceasta este o proteină animală de înaltă calitate, îmbogățită cu aminoacizi esențiali pentru om, vitamine și microelemente.

Proprietățile tehnologice ale gelatinei:

  • Gelatinizant;
  • Formarea spumei și stabilizarea acesteia;
  • Formarea de peliculă;
  • Îmbunătățirea structurii;
  • Hidratare;
  • Stabilizare și formare de emulsie.

 Se folosește în industria lactatelor, cărnii, produselor de patiserie.

Praf de ou

  Se folosește în produsele de patiserie, produsele de panificație, la producerea maionezelor.

Albuș de ou

  Se folosește în produsele de patiserie, produsele de panificație. 

Contactați-ne pentru informații suplimentare.