Fosfații sunt prezenți, în mod natural, într-un număr mare de alimente, de aceea reprezintă ingrediente foarte importante la producerea multor produse alimentare.
Aceștia sunt folosiți în calitate de aditivi funcționali în următoarele ramuri ale industriei alimentare:
- producerea produselor lactate;
- producerea brânzeturilor topite;
- în panificație și produsele de patiserie;
- producerea mezelurilor;
- prelucrarea peștelui și fructelor de mare;
Compania CEDRUS COM propune un asortiment bogat de săruri de topire FOSFA, produse la fabricile din Germania și Cehia.
În produsele lactate fosfații sunt adăugați pentru a asigura un termen de păstrare îndelungat și stabilitatea termică a proteinelor.
În brânzeturile topite sărurile de topire se folosesc, de exemplu, pentru a crește nivelul pH-ului și pentru a modifica cremozitatea.
Denumire |
Proprietăți |
Domeniu de aplicare |
Săruri de topire pentru produsele lactate și brânzeturile topite |
||
FDP – 5
|
Complex de săruri (Е452), (Е339), (Е451), (Е450) Cresc stabilitatea termică a proteinelor din lapte. (рН-ul unei soluții de 1 % – 7,3-7,9). Se folosesc pentru a asigura termenul de păstrare îndelungat al produsului finit. |
Lapte condensat Lapte pasteurizat |
SYROFOS T2 |
Sare alcalină de corectare (E339), modificarea рН-ului (+1,0/+1,5); fără efect de formare a cremozității. |
Lapte pasteurizat Brânzeturi |
СREMOSAL TMB1
|
Complex de săruri (Е452), (Е331), (Е339) pentru brânza procesată, cu proprietăți înalte de topire Schimbarea рН-ului (+0,1/+0,2) |
Brânză procesată |
СREMOSAL SF1 |
Complex de săruri (Е452) și (Е450) pentru un spectru larg de brânză procesată și brânza cu consistență moale Schimbarea рН-ului (+0,0/+0,1) |
Brânză procesată și brânză sub formă de pastă |
SYROFOS FC-82 |
Complex de fosfați și citrați Е 331, E 452, E 340 |
Pentru brânza topită bloc |
SYROFOS 360
|
Complex de săruri (450), (Е452), (Е339) Schimbarea рН-ului (+0,2/+0,4) Cu capacitate pronunțată de formare a cremozității |
Pentru pasta de brânză
|
SYROFOS 359
|
Complex de săruri (E450), (E452) рН-ul unei soluții de 1 % – 9,3 Schimbarea рН-ului (+0,1/+0,3) Pentru pasta de brânză, cu capacitate pronunțată de formare a cremozității |
Pentru pasta de brânză
|
SYROFOS F31
|
Complex de săruri (Е452), (Е339) Schimbarea рН-ului (-0,1/-0,2) pentru un spectru larg de brânză procesată și brânză cu consistență moale, fără efect de formare a cremozității рН-ul unei soluții de 1 % – 6,8-7,4 |
Pentru brânza procesată |
SYROFOS C |
Sare emulgatoare (E452) рН-ul unei soluții de 1 % – 3,7 – 4,3 |
Pentru brânzeturile topite cu stabilitate termică, pentru prăjirea în crustă de pesmet și ca umplutură pentru crenvurști.
|